Kursna lista

U poređenju sa susjednim zemljama, devizni kursevi u Bosni zauzimaju do 5 posto. Stope u Srbiji su bolje i daju skoro stopu jedan-na-jedan, što znači da je dobra ideja da promenite novac pre nego što stignete u Bosnu, ako ste već na Balkanu. Ako je potrebno da promijenite više, nekoliko mjenjačnica je duž ulice Ferhadija.

Kreditne kartice

Bosna je društvo zasnovano na gotovini, možda zato što zemlja tek počinje oporavljati posljedice ekonomskog pada nakon rata u Bosni. Bankomati su dostupni tamo gdje možete očekivati da ćete platiti do 7 posto naknada, konverzija i provizija. Nisu sva mjesta prihvatila kreditnu karticu. Donesite novac.


Besplatna šetnja

Besplatne šetnje su dostupne u Sarajevu i Mostaru. Lokalni vodiči vode posjetitelje kako bi objasnili glavne znamenitosti u povijesnom i kulturnom kontekstu. Mladi vodiči su preživjeli rat i podijelit će svoje iskustvo. Sarajevo ima dva dnevna besplatna izleta: Istočno susreće Zapad ujutro ide do glavnih atrakcija, a poslijepodnevni ratni ožiljci su o opsadi Sarajeva.


Kupovina u Bosni

Bosna nije dio EU i nema istu slobodu da trguje kao druge zemlje. Maloprodajne cijene su veće za uvoznu robu kao što su obuća i odjeća. U nekim trgovinama možete dobiti zapadnoevropsku cijenu za jeftine i jeftinije proizvode.


Putovanje bez stresa u Bosnu

Bosna i Hercegovina je malo gruba oko ivica, ali nigdje nije savršena, zar ne? Donesite gotovinu, očekujte opuštene granične službenike i dajte donacije pravim ljudima.


OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here